dilluns, 5 d’agost del 2013

Dones, dones i més dones.

Doncs si, i així fins a 12 vegades podria repetir la paraula.
Les dones han estat les grans triomfadores dels Mundials de Natació de Barcelona 2013. Sort d'elles sinó el medaller espanyol s'hagués quedat a zero.
Les causes ? doncs jo no les sé del cert. Suposo que unes excel·lents esportistes, una bona planificació, uns bons entrenaments, uns grans entrenadors i entrenadores, etc... El cert és que ja fa temps que es veia a venir i ara s'ha confirmat que ha passat a la història el fet que el sexe femení s'hagués d'estar en segon pla, almenys en el nostre país, a l'hora d'aconseguir èxits internacionals. Me n'alegro i ho celebro.
Darrerament es parla molt dels èxits del futbol, sobretot de la selecció espanyola en els mundials i campionats d'europa però sempre en masculí. Ara és hora de girar el discurs i emetre'l amb la mateixa intensitat però en femení.
Personalment l'única taca que hi veig en aquests èxits és que a l'hora  de fer sonar els himnes i hissar les banderes en les cerimònies de premis no pugui escoltar-se Els Segadors al mateix temps que puja la Senyera.
Estic convençut que a moltes d'elles els hagués fet molta més il·lusió, malgrat que a les xarxes socials hi segueixi havent intolerants que no respecten les ideologies dels demés i la ràbia els segueix devorant.
Ja sé que més d'un pot opinar que aquest comentari indueix a "polititzar" l'esport però no deixa de ser una realitat cada dia més creixent.
Felicitats noies, no afluixeu.  

3 comentaris:

  1. Hola Josep Manel , no entiendo bién tu texto al estar en catalán pero he visto que mencionas Els Segadors , que es el himno oficial , pero yo he hablado con mucha gente de Barcelona y para ellos el himno no oficial claro , el que todo el mundo canta y tal es ya la cancion de Sau " Boig per tu ".
    Saludos desde Sevilla ¡¡

    ResponElimina
  2. Els Segadors es el himno oficial de Catalunya, lo del "Boig per tu" es otra cosa. Es una canción de un grupo ya desaparecido llamado Sau. Es cierto que mucha gente lo adopta com himno pero no a nivel de Catalunya.
    Gracias por comentar.

    ResponElimina
  3. Josep, el dia que pugam gaudir de veure una catalana/català pujar al més alt de l'escaló i veure pujar la Senyera al mateix temps que escoltem l'himne dels Segadors ens cauran les llàgrimes, a mi la primera. ¿T'imagines? Increíble.

    Felicitats a les noies del waterpolo, a Mireia Belmonte, excepcionales al Mundial de Natació, a casa, i també, com se que ets un gran admirador d'ella, felicitarem a una altra dona molt gran: LAIA SANZ, or en els X Games de Los Angeles.

    Salutacions!

    ResponElimina