dimecres, 3 de juny del 2009

La dèria dels noms.

Ultimament hi ha hagut una dèria per posar-li un nom a aquest Barça, que si "Pep Team", que si "Ho haveu vist Team", que si "Pep show boys", que si "Ziga zaga Team", etc... Durant uns dies un bombardeig de sms i opinions han estat promogudes per diferents mitjans de comunicació per batejar el Barça 2008/2009. Penso que es vol anar massa de pressa. Perquè ? doncs per que ha estat un any fantàstic, és cert, inoblidable, és cert, històric, és cert, però, i si l'any que ve no es guanya res ? Espero i desitjo que no sigui així, fins i tot crec que tal i com està a dia d'avui el futbol europeu i la lliga espanyola el Barça seguirà guanyant títols però, cal trobar-li un nom ara i amb tanta urgència ?
Hi va haver un jugador del Barça, actualment a l'Espanyol, que un bon dia un entrenador de l'equip contra el que jugava el va anomenar "Lo pelat". Tu !!! -li va exclamar a un jugador del seu equip- marca a lo pelat !!!. Sense més, espontani i natural. Millor definició impossible, el jugador contrari anava pelat de cabell i era fàcil localitzar-lo. Pot ser no sabia ni el número que duia a la samarreta.
Amb aquest exemple vull dir que igual algun dia algú que se li encengui la llum o se li apareixin les tres copes com si d'un símbol cel·lestial es tractés li surt un nom que cap del centenars o mil·lers de missatges que la gent ha enviat havia pensat.
Està clar, per a segons qui, que algú ha d'endur-se la "glòria" de batejar a aquest equip. Jo no ho tinc tant clar.
Per mi sempre serà el Barça del triplet (això si no canvia a final d'any doncs queden per jugar la Super Copa d'Europa, la Super Copa d'Espanya i el Mundialet de clubs), el Barça del 2-6 al Santiago Bernabeu, el Barça del gol d'Iniesta al camp del Chelsea i fins i tot el Barça del vídeo dels gladiadors.
Això de "Ziga zaga Team", com sembla que ha estat l'escollit, no m'acaba de fer el pes. M'estimo més el record d'una gran temporada i recordar els noms dels qui han aconseguit aquesta fita, fins ara única al país, que no pas un nom que ha entrat amb calçador.

2 comentaris:

  1. Hola Josep Manel!
    Jo també prefereixo el "Barça del triplet". És molt gràfic i és mèrit dels propis jugadors (i Guardiola!)
    salutacions i gràcies per visitar el blog. Pots tornar quan vulguis :)
    Sílvia

    ResponElimina
  2. El tribarça que en politica no funciona pero potser en política. a veure que passa.

    ResponElimina