diumenge, 9 d’agost del 2009

Infarts

Tots en aquesta vida ens hem vist afectats per la mort d'un familiar o amic molt proper ja sigui a causa d'una malaltia, d'un accident, d'un infart, etc... Està molt clar que si el qui es mor és un esportista d'èlit la repercussió és molt gran i la manera com li ha passat a Dani Jarque encara més, no obstant, i sense treure ni afegir dolor a la tragèdia, cada dia moltíssimes persones es veuen afectades per desgràcies similars. La diferència és que son "anònimes" tot i que la desgràcia és igual o major.
Centrant-me en els esportistes hi ha una cosa que em te desconcertat. De les darreres morts que s'han produït afectant a esportistes de primer nivell, la gran majoria que recordo (si vaig errat, corregiu-me si us plau) son futbolistes. No recordo cap mort d'aquest estil (o accidents com el del jugador del Reial Madrid De la Red i d'altres similars) que no hagi estat d'un futbolista. Ni tenistes, ni ciclistes (Pantani, si però no estava en actiu), ni demés esportistes que es sotmeten a esforços molt més llargs i durs que un futbolista els passen aquestes coses.
Estic d'acord que si un es controla, vigila la dieta i fa una mica d'exercici disminueix molt la possibilitat de patir infarts o malalties greus però la frase que els més grans del meu poble sempre han dit: "era la seva hora" és ben certa i toca quan toca per molt esport i per molts controls de salut que et fagis.
Em sap greu pels familiars d'en Jarque i més encara si havia de ser pare en breu, però hi ha coses del nostre cos que no podem controlar i ahir una d'aquestes li va jugar una mala passada.

1 comentari:

  1. És molt fort això. Som humans i encara que estem en plena forma. la vida ens pot jugar una mala passada.

    ResponElimina