dijous, 15 de juliol del 2010

"Ñ, Els visitants"

Fa molts anys es va emetre per televisió una sèrie més o menys impactant i interessant que es deia "V". Ara resulta que TV3 està emetent la mateixa (bé, la mateixa no) sèrie amb avenços tecnològics i temàtica similar però adaptada al segle XXI. No entraré a valorar-la perque no la he seguit més enllà d'un parell d'episodis i algun que altra zàpping però des de fa uns dies m'ha vingut al cap que això de "Els Visitants" potser no cal plasmar-ho en ficció per que durant aquests darrers dies i en concret el cap de setmana passat a molts pobles i ciutats de Catalunya es van viure invasions de llargandaixos tenyits de vermell i groc.
La veritat és que ja m'imaginava que amagats dins les cases hi havia molta gent esperant treure una bandera que se'ls estava podrint i se'ls podria perque no hi havia motiu per ventilar-la. L'únic equip que els podia ajudar a fer-ho està a l'ombra del poder blaugrana i, és clar !!!, la selecció és el clau roent on agafar-se no només per celebrar alguna cosa sinó també per fotre als qui porten un parell d'anys guanyant-ho gairebé tot.
"Ñ, Els visitants" no és ni una sèrie ni una pel·lícula, és una realitat. Una realitat que ha esclatat al mateix temps que ha esclatat un poble que se sent ferit quan li retallen els seus drets, quan li torpedinen el seu futur i quan li impedeixen qualsevol poder de decisió. Estic convençut que una (petita) part que ha celebrat de manera efusiva, pirotècnica i etílica els èxits de la Selecció Espanyola també s'alegren dels èxits que Catalunya ha de tenir com a país però molt em temo que la gran, gran, grandiosa majoria que van treure el toro, el pop i fins i tot l'àliga imperial a invaïr els carrers i places del nostre país desitgen tot el contrari.
Jo també soc dels qui desitja que el Barça triomfi al mon i d'aquesta manera em miro els èxits de la selecció, de cap altre manera més puc fer-ho i també soc dels qui pensa en la hipocresia que s'ha palpat des d'alguns mitjans de comunicació amb el tracte i els comentaris que s'han abocat sobre alguns jugadors.
Quan van de vermell son els millors però si aquest vermell se "l'embruta" amb unes franges de color blau...

1 comentari:

  1. Hola Josep Manel!
    un cap de setmana amb moltes banderes. Alguns van portar les dues...i dilluns, què van fer? cap el psicòleg?
    salutacions
    sílvia

    ResponElimina