diumenge, 2 de gener del 2011

Feliç 2011 sense fum.

Ja està, ja en tenim un més. Fa quatre dies erem celebrant l'entrada de l'any 2010 a Girona i sense adonar-nos-en ja l'hem passat.
Com és habitual tot van ser bons desitjos per als amics, parents i per un mateix i, exceptuant petites coses, la majoria s'han complert.
Ara ja és un any nou i els desitjos i les il·lusions es renoven, entre ells els que es segueixen emportant la palma en el rànquing son aprimar-se i deixar de fumar. Està clar que les dues opcions son totalment personals i, si es vol, es poden aconseguir, en principi no es depèn de factors externs per prendre la decisió i atacar-la fins la fi.
Com a novetat d'aquest any, però, els qui vulguin deixar de fumar tenen un factor, diguem-ne extern, que possiblement els pot ajudar. Ara està més que mai prohibit fumar. Entre altres llocs està prohibit als parcs infantils, a l'exterior d'hospitals i als locals públics (bars, restaurants, discoteques, etc.). En el primer d'aquests llocs em vull centrar, en els bars.
Avui he sortit de casa (visc al Vendrell) i he passat per davant de varis bars; en el primer ja hi havia tres o quatre fumadors al carrer, més endavant un altre bar també amb els seus fumadors al carrer i així uns quants més. Fins aquí tot bé, però hi havia una diferència entre el primer i la resta: En el primer hi havia cendrer a la porta i a la resta no. A partir d'aquí ja no ho trobo tant bé.
Està molt bé que es protegeixi al que no fuma o al treballador que s'ha d'empassar el fum dels clients que atén durant tot el dia, però no estaria de més que algú, ja que no surt del cap d'alguns propietaris de locals, fes saber que tirar les cigarretes al terra es de bruts. No se si el primer responsable és el que fuma o el que te un local i ha de procurar posar un cendrer a la porta com si fos un servei més de l'establiment.
Cal tenir-ho en compte i espero que en un futur (no gaire llunyà) la cosa se solucioni. Faltaria que ara que ja no hem de respirar tant fum de tabac haguem de caminar sobre les cendres de les burilles.
Pot ser passa que és el primer dia, ens ha agafat amb els pixats al ventre, s'ha de païr la normativa i tots ens hi hem d'acostumar a conviure-hi. Espero que si.
Ja se sap, les primeres vegades acostumen a ser males experiències.
Que tingueu un feliç 2011.

1 comentari:

  1. Hola Josep Manel
    és un problema d´educació, o sigui, la solució va per llarg :(
    Feliç 2011!!!

    ResponElimina