dijous, 21 de gener del 2010

Paraula de Pep

De sempre a casa meva he sentit a dir que abans, des de l'època dels meus avis enrere, amb la paraula n'hi havia prou per tancar un tracte. Si una persona deia o prometia una cosa no calia estampar-la a cap document, tothom donava per fet que allò es compliria. I era així, paraula = compromís.
Feia molt temps que no sabia de ningú al mon del futbol que utilitzes aquesta manera de fer. La credibilitat de l'entrenador del Barça és tan brutal (guanyada a pols, és clar) que no se si sorprendrem o no per la manera com s'ha compromès. Falta, això si, que el proper president s'entengui amb ell i llavors es plasmi l'acord, però d'entrada tothom ja està / estem tranquils. Guardiola un any més.
Com no podia ser d'una altra manera, es va tancar un debat i automàticament se'n va obrir un altre, el de l'electoralisme. Laporta, malgrat a molta gent això li fagi mal, va ser el president que va portar Guardiola a la banqueta del primer equip del Barça, no es pot negar. I va ser ell qui va jugar-se el cap en una aposta molt arriscada. Què hagués passat si no li hagués sortit bé ? Imagineu-vos-ho, ja faria temps que estaria penjat, però com que li ha sortit bé molts hi veuen una última maniobra electoral destinada a afavorir el futur candidat continuïsta i hi afegeixen una baixada de pantalons de Guardiola en l'acte d'ahir. La meva opinió és que ni una cosa ni l'altra. S'ha fet bé tancant un debat que podia afectar el rendiment de l'equip a causa de l'acós constant vers la figura de l'entrenador tant a nivell de prensa com d'afeccionats. No se què hagués passat si la campanya electoral hagués començat sense saber què passava amb Guardiola, ho puc imaginar, tots els qui ara diuen que no s'ha fet bé i hi troben pegues haguéssin dit que això ja s'hauria d'haver fet abans.
"Siempre negatifo, nunca positifo !!!", que deia aquell. Seguiu sent negatius i veient la part fosca de les coses si voleu, però la realitat és la que és i el temps dirà si els èxits aconseguits pel tàndem Laporta-Guardiola es repetirà en el futur. Si jo que soc positiu ho veig difícil (que no impossible) els qui viuen i mengen cada dia envoltats de negativitat que es vagin preparant un bon Seppuku.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada