diumenge, 20 de setembre del 2009

Criteris arbitrals

Hi ha un aspecte dels arbitratges que em te una mica, no sé si dir despistat, intrigat, desconcertat... no sé. El cas és que ahir al partit del Barça, gairebé a l'acabar, es va produïr una jugada que tothom coincideix a dir que era vermella directa quan Pablo fot per terra descaradament a Messi quan se n'anava de cara a barraca sense cap intenció de jugar la pilota. Fins aquí ho entenc tot. El cas és que l'àrbitre, sorprenentment, li ensenya tarja groga al defensa de l'Atlètic de Madrid. Primera cosa extranya. Però el fort de tot és que gairebé tothom afegeix, veient això, que "com que el partit està clarament decidit i faltant pocs minuts l'àrbitre no ha volgut expulsar-lo". Anem a veure. Si enlloc de passar això passa que un jugador de l'Atlètic de Madrid toca una pilota amb la ma i l'àrbitre no ho assenyala o treu un fora de banda que correspon treure'l al Barça o continua una jugada quan la pilota a sortit dels límits del terreny de joc o (en el pitjor dels casos) el Barça marca el sisè gol però l'àrbitre no el dona per que "com que el partit està clarament decidit i falten pocs minuts creu que ja n'hi ha prou de fer gols" què passaria ??? Oi que quan un defensa talla la pilota amb la ma és falta ? Oi que quan un fora de banda és a favor d'un dels equips és l'afavorit qui el treu ? Oi que quan una pilota surt dels límits del terreny de joc és fóra ? Oi que quan una pilota sobrepassa la línia de porteria és gol ?
Llavors em pregunto, perquè collons està la majoria de gent dient (i creient-s'ho, que és el més fort de tot) que hi ha coses, com la tarja vermella que no va veure Pablo, que en aquest cas no s'ha d'aplicar el reglament, diguem-ne, per... llàstima ?
Si algú m'ho pot explicar que ho fagi, però que no em surti amb la teoria dels minuts finals i del partit decidit que no m'ho empassaré. Per això pot ser millor que es fés un reglament que s'apliqui a partir del minut 75 ó 80 i ja està. Sense dubtes i amb les coses clares.