dijous, 2 de juliol del 2009

40 anys

Avui fa 40 ays que es va inaugurar la primera autopista de pagament a Catalunya, de Barcelona cap al Maresme i costava 25 pessetes.
Dubto que algun usuari habitual hagi calculat el que porta gastats fins a dia d'avui però segur que és una barbaritat. El que si es podria saber és el que ha ingressat l'empresa que gestiona el peatge que segur que és una immensa barbaritat.
Actualment encara es construeixen autopistes de pagament al nostre país (tranquils, no ho compararé amb la resta d'Espanya per que llavors....) tot i que una de les darreres infraestructures, el tunel de Bracons, és gratuïta. Jo em pregunto, i perquè el tunel de Bracons és gratuït i els tunels del Garraf costen una calerada brutal ? Perquè no s'eliminen aquests peatges encara que sigui per equiparar el territori ? Des del Vendrell, qualsevol enllaç que agafis per sortir per una via ràpida és de pagament. Cap a Tarragona, cap a Barcelona, cap a Lleida..... A no ser que vagis fins a Vilafranca i t'estalviïs un peatge.
Encara espero el gest d'alguns grups polítics que cridaven i, fins i tot, bordaven quan demanaven la gratuïtat dels peatges mentre eren a l'oposició. Ara de tot això ja no se'n parla. Paguem per tot i se suposa que som d'esquerres. Per no parlar del tema de la nova llei d'ensenyament que ja és la hostia en patinet de les incoherències d'aquest govern i no és pas la primera, tenim un país amb un bon currículum en l'aspecte de la incoherència.
Com canvia el conte quan canvies la pancarta i les xiulades pel cotxe oficial i la poltrona.
Quina vergonya.

2 comentaris:

  1. Mira va neixer el mateix any que jo. felicitats

    ResponElimina
  2. Jo vaig ser uns dels "paganos" quan anava a Arenys de Mar a veure els pares (els teus avis) amb aquell SIMCA-1000. Quins records! No havia limitació de velocitat. En quant a la resta de comentaris que fas... compte!!! que el "pastor" o "pastors" darrerament tenen la pell molt fina, i en quant dius alguna cosa que no els agrada treuen el bastó dialèctic de sis en sis.

    ResponElimina